11 Ekim 2010 Pazartesi

FENER BALIĞI ÇÖP ŞİŞ (4 Kişilik)


Malzemeler 
1kg fener balığı
5 çorba kaşığı soya sosu
1,5 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
10 sap dereotu
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
2 tutam kekik
1 tutam nane
Tuz


Nasıl Yapılır?
Balıkçınızdan kuşbaşı olarak doğranmış fener balığını iyice temizleterek alınız. Balıkçınız iyice temizlemiş olsa dahi siz tekrardan yıkayın.
Dereotunu ince ince kestikten sonra geniş bir kapta, soya sosu, zeytinyağı, sarmısak, elma sirkesi, kekik, nane, karabiber ve tuz ile karıştırın.

Balığımızı hazırladığımız bu sos içerisinde hava almayacak şekilde buzdolabına koyun ve yaklaşık 2 saat bekletin.
Sonra balıklarımızı çöp şişe dizin. Çok alevli, harlı olmayan kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada olabildiğince yavaş bir şekilde pişirin.

Fener balığının en lezzetli pişme hali az ila orta pişmiş arasındaki halidir. Ancak tabiiki bu kişiden kişiye göre değişebilir.

Balığımız piştikten sonra sıcak olarak yenmesi, yanında roka veya kırmızı soğan ile birlikte tüketilmesini tavsiye ederim. Tabii ki balığımız ağlamasın diye 1 kadeh rakımız da kendisine mutlaka eşlik etmeli:)

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder