11 Ekim 2010 Pazartesi

SOMON IZGARA (4 Kişilik)


Malzemeler 
4 dilim somon balığı
1 limon
1 çorba kaşığı hardal
1 su bardağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı elma sirkesi
10 sap dereotu
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
2 tutam kekik
1 tutam nane
Tuz


Nasıl Yapılır?
Balıkçınızdan halka olarak dilimlenmiş somon balığını alınız. Balıkçınız iyice temizlemiş olsa dahi siz tekrardan yıkayın.
Geniş bir kapta dereotu hariç tüm malzemeleri iyice karıştırın. Dereotunu yıkayıp kurulayın ve ince ince dilimleyin.

Balığımızı hazırladığımız bu sosa bulayarak hava almayacak şekilde buzdolabına koyun ve yaklaşık 2 saat bekletin.
Sonra balıklarımızı balık ızgarasına (eğer mangalda pişireceksek) yerleştirin.. Normal alevli, harlı kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada kızarıncaya ve pişmiş balık kokusunu alıncaya kadar pişirin.

Balığımız piştikten sonra tabağa ve üzerine dereotu ekerek sıcak olarak servis ediniz. Yanında roka veya kırmızı soğan ile birlikte  zeytinyağı ve dereotu ile hazırlanmış tuzlu balık tavsiye ederim . Tabii ki balığımız ağlamasın diye 1 kadeh rakımız da kendisine mutlaka eşlik etmeli:)

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder